info@alpbilge.com.tr
444 43 19

Logo Mind Insight 1.34 Sürümü Çıktı

Logo Mind Insight 1.34 Sürümü Çıktı

Logo Mind Insight 1.34 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almakta olup sürüm dosyalarına ftp sitemizden erişebilirsiniz.

Genel uyarılar ve sürüm uyarıları bölümlerini okumanız önemle rica olunur.

Genel Uyarılar

1.1 İlk kurulumlarda uygulamanın varsayılan portları 443 ve 8443 olacağından, kuruluma başlamadan önce bu portlar kullanımdaysa (IIS,Skype... gibi programlar tarafından)ilgili uygulamaları durdurarak öncelikle portları kullanılır hale getirmek gerekmektedir. Kurulum başarıyla tamamlandıktan sonra Logo Mind Insight'ın kullanacağı portlar settings ekranı üzerinden değiştirilip, 443 ve 8443'ü kullanan uygulamalar çalışır hale getirilebilir. 443 ve 8443 doluyken kurulum yapılması durumunda, uygulama çalışır hale gelemeyecektir.

1.2 Kurulum ya da sürüm güncellemesinden sonra Resmon.exe üzerinden, proxy.exe'nin portu dinlediğinden emin olunmalıdır. Proxy.exe'nin sürüm güncellemesinden sonra çalışır hale gelme süresi, sunucunun konfigürasyonuna göre değişiklik gösterebilir.

1.3 Proxy.exe'nin çalışır olduğuna emin olunduktan sonra, uygulamaya erişim problemi yaşanırsa LogoMindSettings.exe üzerindeki analiz/onar işlemlerinin üzerinden geçilebilir.

1.4 Hazır model ve hazır raporlarda yapılan değişikliklerin ürünün yeni versiyonunda görüntülenebilmesi için entegrasyon ana sayfasından "Yeni Sürüme Göre Güncelle" işlemi yapılmalıdır.

1.5 1.21 ve sonrasındaki sürümlere direkt geçişler 1.17 ve üzeri sürümlerden gerçekleştirilebilir. 1.17 öncesi sürümlerden 1.21 ve sonrasına geçiş yapmak için önce en az 1.17 sürümüne, sonrasında 1.21'e geçiş yapılmalıdır.

1.6 1.21 ve sonrasındaki sürümlerde, servislere localadmin bir kullanıcı ile logon olunması gerekmektedir. Bu sebeple uygulamanın ilk kurulumu yapıldığında, kurulum esnasında localadmin bir kullanıcı adı/şifresine ihtiyaç duyulacaktır. 1.17 ve üzeri bir versiyondan 1.21'e geçişlerde ise öncelikle uygulamanın servislerinin localadmin bir kullanıcı/adı şifre ile çalışır hale getirilmesi gerekmektedir. Sürüm güncellemesi bu işlemden sonra başlatılmalıdır.

1.7 1.30 ve sonrasındaki sürümlerde sistem gereksinimlerinde PowerShell versiyonunun 4.0 ve üzeri olması zorunluluğu getirilmiştir. Güncel sistem gereksinimlerine ftp sitemizden Sistem Gereksinimleri.pdf dosyasından ulaşabilirsiniz.

1.8 İlk kurulum sırasında Package Cache klasörünün silinerek ilerlenmesi gereken durumlar söz konusu olsa da sürüm güncellemeleri sırasında herhangi bir sebeple bu klasörün silinmemesi gerekmektedir.

1.9 Veritabanı tipi Oracle olduğu durumlarda, Logo Mind Insight uygulamasının kurulu olduğu yerde Oracle Client'da kurulu olmalıdır.

Logo Mind Insight 1.34 sürüm içeriği:

 

Kayıt Nr

Ürün

Tanım ve Açıklama

1

LMI-1133

   

Banka Analiz Uygulamasının ve Banka Analiz Modellerinin Güncellenmesi

Banka Analiz Dashboardlarına Nakit Banka Bakiyesi ve Banka Aanlizine tüm hareket türleri gelecek şekilde güncelleme yapıldı.

2

LMI-1101

   

Qlik Sense February 2019 Geçişi

Qlik Sense 2019 versiyonuna geçiş sağlandı.

3

LMI-1100

   

Backup Restore İşlemlerine Ait Logun Tutulmaması

Backup Restore işlemleri sırasında alınan mesajların log dosyasında tutulması sağlandı.

 

<