info@alpbilge.com.tr
444 43 19

Logo Mind Budget 1.29 Sürüm Duyurusu

Logo Mind Budget 1.29 Sürüm Duyurusu

Logo Mind Budget 1.29 Sürüm Duyurusu

Logo Mind Budget 1.29 Sürüm DuyurusuBu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almakta olup sürüm dosyalarına Buradan erişebilirsiniz.Sürüme ait genel uyarılar bölümünü okumanız önemle rica olunur.

 

Logo Mind Budget 1.29 Sürümü İle İlgili Genel Uyarılar

1.1. Logo Mind Budget uygulamasını kullanabilmek için Sql 2008 R2 ve üzeri bir Sql sürümü kullanılmalıdır.

1.2. Uygulamayı güncellemeden önce Bütçe için oluşturulmuş database'in yedeği alınmalıdır.

1.3. Sürüm geçişleri öncesi LogoBudgetBackgroundService  durdurulmalıdır. Güncelleme sırasında bu servis çalıştırılamadı uyarısı alınırsa Ignore denilerek geçilmeli ve kurulum sonrası servis manuel çalıştırılmalıdır.

1.4 1.17 sürümü itibariyle yapılan  altyapı değişikliği ile veritabanı ayarları bölümü, "bağlantı ayarları" olarak değiştirilmiştir. Bu ekranda bulunan servis adresi, uygulamaya eklenen windows servisinin(Logo Budget Manager Service) host adresini göstermektedir. Öndeğer olarak     http://127.0.0.1:8067 adresi gelmektedir. Bu değerin ilgili makinenin ip adresi ile değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi halde uygulamaya sadece servisin kurulu olduğu sunucu üzerinden bağlanılabilir.

1.5 Ayarlar ekranındaki bilgilerde değişiklik yapıldığında, servis restart edilip, programdan giriş çıkış yapılmalıdır.

1.6 Uygulamaya girişlerde bu servis üzerinden kullanıcı doğrulaması yapıldığı için servis çalışır durumda olmadığında uygulama açılmayacak ve servisin çalıştırılması gerektiğini belirten bir mesaj penceresi açılacaktır. Bu mesaja "vazgeç" dendiğinde, bağlantı ayarları ekranı açılarak, ayarlar düzenlenebilecektir.

1.7 Logo Budget Manager Service her zaman çalışır durumda kalmalıdır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra servis kapatıldığında, kullanıcı oturum bilgisi de kaybedilebileceği için hata alınacaktır. Bu nedenle uygulamaya bağlı kullanıcılar varken servisin kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.

1.8 Logo Budget Manager Service sadece sunucu üzerinde kurulmalıdır ve birden fazla makinede servisin çalıştırılmaması gerekmektedir.

1.9 Logo budget Manager Service ve Logo Budget Background Service kurulum sonrasında otomatik olarak çalışmamaktadır. Bu servisler kurulum sonrasında veritabanı ayarları yapıldıktan sonra elle çalıştırılmalıdır.

1.10 1.23 sürümüyle birlikte veri bağlantısı menüsü uygulama dışına taşınmış ve uygulama databaseine windows ya da sql authentication ile erişim sağlanması mümkün hale getirilmiştir. 1.23 ve üzeri kurulum ve güncellemelerinde, uygulama kurulum klasöründe yer alacak olan LogoBudgetSettings.exe üzerinden yapılandırılabilecek. Veritabanı ayarları değiştirildiğinde, LogoBudget uygulaması, LogoBudgetManagerService ve LogoBudgetBackgroundService servisleri yeniden başlatılmalıdır.

1.11 1.24 sürümüyle birlikte, Logo Mind Settings üzerine "LogoBudgetBackground" servis uygulaması için servis adresi bilgisi eklenmiştir. Ayar işlemi sırasında bu bilginin girişi zorunludur. Standart olarak http://127.0.0.1:8068 olarak tanımlı gelen adres bilgisi, uygulama server üzerinde kurulu ise, client'lardan erişilebilmesi için server'ın iç ip'sinin ve uygun port'un verilmesi gerekmektedir.

1.12 1.23 ve üzeri sürümlerde veritabanı ayarlarında, yetkili kullanıcı tipi Windows Authentication seçilirse, Windows servisler içerisinden "LogoBudgetManagerService" ve "LogoBudgetBackgroundService" servislerinin logon ayarları Windows kullanıcısı olacak şekilde değiştirilmelidir. Servislere tanımlanacak Windows kullanıcısının SQL Server'a erişim yetkisi olmalıdır.

Logo Mind Budget  1.29 Sürüm İçeriği Aşağıdadır;

 

Kayıt Nr

Tanım ve Açıklama

1

BDGT-10527

 

Bütçenin Read-Only Modda Açılması

Bir kullanıcının üzerinde çalıştığı bir alt bütçe, başka bir kullanıcı tarafından editörde görüntülenmek istendiğinde, data değiştirmenin mümkün olmayacağı uyarısı yapılıp, sadece görüntüleme yapması sağlandı.

2

BDGT-10662

 

Editörden Aktarım Yapıldıktan Sonra Aynı Excel Dosyası İçeriye Alınmak İstendiğinde “Hata! Kolon başlıkları Farklı Aktarım Yapılamaz” Uyarısı Alınıyor

Aynı editörden yeni bir klasör seçerek tekrar excel aktarımı yapmak istenirse “Hata! Kolon başlıkları farklı, aktarım yapılamaz “hatası alınıyordu giderildi.

 

3

BDGT-10621

 

Bütçe Tanımları, Alt Bütçe Bazında Aktarım ile Excel'e Aktarım Yapılmak İstendiğinde, Seçili Organizasyon Kolonundaki Üç Noktaya Tıklandığında Hata Alınmaktadır

Alt Bütçe Bazında Aktarım ile Excel'e aktarım yapılmak istendiğinde,Seçili Organizasyon kolonundaki üç noktaya tıklandığında alınan hata giderildi.

4

BDGT-10627

 

Bütçe Kalemleri Excel'den Aktarılmak İstendiğinde Hata Alınıyor.

Bütçe Kalemleri Excel'den aktarılmak istendiğinde alınan hata giderildi.

5

BDGT-6135

 

Bütçe Editöründe Çıkış Yap Butonu İle Çıkılmak İstendiğinde Bütçenin Kaydedilmediği İle İlgili Sistem Uyarı Vermiyor

Bütçe editöründe satırlara değer girilip "Çıkış Yap" butonu ile çıkılmak istendiğinde değişikliğin kaydedilmek istenip istenmediği diyalog kutusu eklendi.

 

 

<